Havnefester fra 1982 til i dag

Her fortælles om Havnefester i nyere tid. Festernes udvikling og begrænsninger – fra tre dages fester til en dags fest og tilbage igen – vokseværk og mini festival.
Om havnefestkomiteer med store ambitioner og opbakning af en hel by – om hundredevis  af frivillige – om havnefester i hele Hornbæk – om pæne overskud  – altsammen til Hornbæk ungdoms bedste !
Siden er under opbygning……..

Fodboldkampen i 1934

Kampen blev spillet tirsdag d. 3. juli 1934 på fodboldbanen ved Bøghsvej og Drachmansvej, som en optakt til havnefesten senere i juli-måned.
Kampen stod mellem byens håndværkere og byens handlende. Kampen var meget dramatisk og resultatet blev……
Læs mere her……

Hornbæk åbner sæsonen

Et nyt tiltag i 50’erne var også en strandrensning i midten af juni – “Hornbæk åbner sæsonen” – blev den kaldt og var en optakt til havnefesten senere i juli måned.
Lørdag den 13. Juni skulle man være heldig for at træffe et Menneske i selve Hornbæk By. Læs mere hvorfor her……

En optakt til Havnefesten 100 år

Weekenden før 100-års Havnefesten i 1981 opførte Hornbæk Amatørscene en revy under navnet “DRACHMANN VELSET PÅ HORNBÆK”.  Revyen blev opført i Hornbæk Skoles nye gymnastikhal på den nye skole. Der var 20 lokale medvirkende på scenen og det halve bagved – det hele i iscenesat af Lise Sandager.
Læs mere om den store begivenhed her…..

Havnefest 2021 – 140 år

I 2021 kan Hornbæk Havnefest fejre sit 140 års jubilæum – Hornbækkerne ser derfor frem til denne begivenhed  – dels fordi man måtte aflyse havnefesten i 2020 p.g.a. Corona-virus og så er det ikke hvert år at man fejre 140 år.
Følg den kommende begivenhed på Havnefestens egen hjemmeside her…..

 

Havnefester i 60erne

I 1958 og videre op gennem 60’erne opstod en ny æra indenfor havnefester i Hornbæk. Man fik ny organisation – man afholdt nu fast havnefest en gang om året og i midten af 60’erne flyttede man – efter mange overvejelser – festen til selve havnepladsen. Læs den daværende formand for festkomiteen Carl Bødker Nielsens beskrivelser af havnefester fra 1958 til 1970 Læs mere her…

Havnefest i 70erne

I 70’erne kom to nye foreninger med som arrangører af havnefesten  – Hornbæk Bådeklub og Havneforeningen. Nye formænd kommer til – havnefesten udviklede sig. Læs formanden for HIF Dan Lipczak’s status over årtiet havnefester og formanden for Hornbæk Bådeklub Niels Jorges Bagger’s beretninger om nye ideer og tiltag til havnefesterne – mange kender vi stadig den dag i dag.
Læs mere her….  

Havnefest 1981 – 100 år

Dette år kunne Hornbæk Havnefester fejre 100 års jubilæum  –  og man gjorde det med ekstra “knald på ” ! Der blev udgivet en jubilæumsavis, som bl.a. er kilden til denne tidslinje.  Læs også om Hornbæk Revyen som optakt til havnefesten.
Læs meget mere her… 

Havnefest 1964

Dette år flyttede man havnefesten fra dens traditionelle plads på Østre Stejlebakke til selve havnen. Man satsede på at kunne være på havnens område, herunder havnepladsen og på molerne  –  og det blev en kæmpe succes – som betød, at vi stadig – helt naturligt – bruger havnen til at holde havnefest, selv om det ikke altid har været sådan!
Læs om den første havnefest på selve havnen.  Læs mere her…. 

Havnefest 1951

Til denne fest byggede man en kopi af den gamle Stok – næsten der hvor den gamle oprindelig Stok stod – på hjørnet af Havnevej og Øresundsvej tæt på Drachmann Stenen. Senere har Nikolaj Sneum bygget den op igen – som vi kender den i dag. Læs om “Thesalonen” med en lokal trio. Læs om tovtrækning mellem Landliggerne og “de indfødte”. Læs et kalejdoskopisk overblik over 50’ernes havnefester  her….